MMF u maju u Srbiji

Bez autora
Mar 11 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doći u Beograd 8. maja, a jedna od tema sastanaka sa predstavnicima Srbije biće pregovori o novom aranžmanu.Pregovori sa Misijom MMF-a trebalo bi da traju dve nedelje, a ako se uspešno okončaju, do kraja juna bismo sklopili aranžman, naglasio je Dinkić i napomenuo da će tokom razgovora biti reči i o srednjoročnim merama ekonomske i fiskalne politike Srbije.

MMF u maju u SrbijiMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doći u Beograd 8. maja, a jedna od tema sastanaka sa predstavnicima Srbije biće pregovori o novom aranžmanu.

Pregovori sa Misijom MMF-a trebalo bi da traju dve nedelje, a ako se uspešno okončaju, do kraja juna bismo sklopili aranžman, naglasio je Dinkić i napomenuo da će tokom razgovora biti reči i o srednjoročnim merama ekonomske i fiskalne politike Srbije.

Dinkić je istakao da je cilj da se ove godine zaustavi rast javnog duga i da se u sledećoj godini on smanji, i objasnio da Srbiji nisu potrebna sredstva MMF-a ni za budžet, ni za devizne rezerve, već zbog kredibiliteta.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će Vlada na narednoj sednici usvojiti predlog Ministarstva finansija i privrede o prevremenoj otplati 430 miliona dolara spoljnog duga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik